Malzemeler:
*Hamur için:
- 600 gr un
- 40 gr yas maya
- 300 ml ilik su
- 1 y.k. toz seker
- 2 adet yumurta
- 4 y.k. zeytinyagi
- Tuz
*Kiymali harç için:
- 1 adet sogan
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 400 gr dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 t.k. domates salçasi
- 1/2 t.k. biber salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik, nane
*Üzeri için:
- Yumurta sarisi
Hazirlanisi:
1) Hamur için malzemeleri bir kaba alip güzelce yogurun ve üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 45 dakika dinlendirin
2) Kiymali iç harç için sebzeleri rondodan geçirip bir kaba alin. Üzerine kiymayi, incecik kiyilmis maydanozu, salçalari ve baharatlari ekleyip karistirin ve kullanacaginiz zamana kadar buzdolabinda dinlendirin
3) 45 dakika mayalanan hamuru 50 gramlik bezelere bölün. Unlanmis tezgahta bir merdane yardimiyla oval olacak sekilde açin ve kiymali harcindan sürüp pide sekli verin
4) Ayni islemi tüm bezelere uygulayip pideleri hazirlayin ve pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Pidelerin kenarlarina çirpilmis yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 220 derecelik firina verip pisirin
6) Hazir olan pideleri ilik servis edin
Afiyet olsun :)
10 Temmuz 2019 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder