3 Nisan 2015 Cuma

KERSENKOEK (kirazli kek)

Malzemeler:
- 125 gr tereyagi
- 100 gr toz seker
- 2 paket vanilya sekeri
- 3 adet yumurta
- 183 gr un
- 7 gr kabartma tozu
- 2 y.k. süt
- 400 gr kiraz (konserve)

*Üzeri için pudra sekeri

Hazirlanisi:
Tereyagini, sekeri ve vanilya sekerini bir kaba alip çirpin. Üzerine teker teker yumurtalari ekleyip çirpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu yumurtali karisima eleyip karistirin. Sütü ilave edin ve 1 dakika kadar daha çirpin. Son olarak kirazlari ekleyin ve bir spatulayla karistirip yaglanmis kek kalibina dökün. Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 35-40 dk pisirin. Kekiniz soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpin ve servis edin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder