4 Nisan 2015 Cumartesi

KLAASKOEK (paskalya çöregi)

Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 75 gr yaș maya
• 100 gr șeker
• 1 kg un
• 100 gr tereyağı
• 200 ml ılık süt
• 200 ml ılık su
• 15 gr tuz

*Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 y.k. süt

Hazirlanisi:
Mayayı paçalayıp bir kabın içine alın ve üzerine ılık su ekleyip mayalanmaya bırakın. Yaklașık 10 dakika mayalandırdıktan sonra ayrı bir kabın içine unu döküp ortasına havuz açın. Havuzun içine mayayı, yumurtaları, șekeri, ılık sütü, tereyağını ve tuzu alıp yoğurmaya bașlayın. Yaklașık 20 dakika yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Daha sonra tekrar yoğurun ve yine 45 dakika dinlendirin. Hamur tekrar mayalandıktan sonra unlanmıș tezgaha alın ve bir merdaneyle açıp istediğiniz șekillerde kesip yağlı kağıtla kaplanmıș tepsiye alın. Bu așamada tekrar tepsinin üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin. Son olarak açmaların üzerine süt ve yumurta sarısı karıșımını sürüp önceden ısıtılmıș fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pișirdikten sonra soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

NOT: İsteğe göre hamurun içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder