3 Nisan 2015 Cuma

ANNEMIZIN KIYMALI POGACASI

Malzemeler:
*Hamur için:
- 2 s.b. yoğurt
- 1 s.b. sıvı yağ
- 1 y.k. toz şeker
- 1 y.k. margarin
- 1 y.k. kuru maya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 t.k. tuz
- Alabildiği kadar un

*İç harcı için:
- 2 y.k. sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 5 adet sivri biber
- 200 gr yağsız kıyma
- 1 y.k. domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Bir demet kıyılmış maydanoz

*Süslemek için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam

Hazırlanışı:
Bütün hamur malzemelerini bir kaba alıp kıvamlı bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun ve 50-60 dakika mayalanmaya bırakın. Bir tavada hiç harcını hazırlayıp soğumaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra bezelere bölüp yuvarlayın. Bezeleri avucunuzda açıp ortalarına 1 t.k. harçtan koyup kapatın ve top şekline getirin. Bütün poğaçaları tepsiye dizin ve üzerlerini süsledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. 


Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder