Malzemeler:
*Kiymali harç için:
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 dal pirasa
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet havuç
- 300 gr dana kiyma (yagsiz)
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. kekik
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
*Patates püresi için:
- 5-6 adet patates
- 2 y.k. tereyagi
- 1-1,5 ç.b. süt
- 1 ç.k. muskat cevizi rendesi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Patateslerin kabuklarini soyup yikayin ve iri küpler halinde dograyip hafif tuzlu suda haslayin
2) Haslanan patateslerin suyunu süzüp diger malzemeleri ekleyip patates ezecegi yardimiyla püre haline getirin
3) Yemeklik dogranmis sebzeleri yag ile birlikte bir tavaya alip yumusayana kadar kavurun
4) Üzerine kiymayi ilave edin. Kiyma renk aldiginda salçalari, baharatlari ve ince kiyilmis taze maydanozu ekleyin
5) Hazir olan kiymali harci isiya dayanikli firin kaplarina bölüstürün (biz 4 kisilik porsiyonlara böldük)
6) Porsiyonluk firin kaplarindaki kiymali harcin üzerine hazirlamis oldugunuz patates püresini bölüstürün, güzelce yayin ve bir çatal yardimiyla üzerine çizikler atin
7) Yemegi 240 derecelik firinda 20-25 dakika pisirdikten sonra biraz dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
27 Ağustos 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder