Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam nane
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Bulgur pilavi için yaglari tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ve minik küp seklinde dogranmis havucu bir miktar yumusayana kadar kavurun
2) Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3) Son olarak üzerini sicak suyunu ve ince kiyilmis taze baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4) Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5) En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
9 Ağustos 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder