10 Ağustos 2019 Cumartesi

KEPEKLI TAM BUGDAY UNLU ANNE POGACASI

Malzemeler:
- 2 s.b. yogurt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar (kepekli) tam bugday unu
- Tuz

*Içi için: böreklik beyaz peynir

*Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi + susam

Hazirlanisi:
1) Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2) Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3) Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun
4) Pogaçalara dilediginiz gibi sekil verin, içlerini böreklik beyaz peynirle doldurun
5) Yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizip üzerine yumurta sarisi sürün, susam serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Pisen anne pogaçalarini ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder