Malzemeler:
- 4 adet patates
- 3 adet kabak
*Köfte için:
- 500 gr (yagsiz) dana kiyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmis sogan
- Alabildigi kadar galeta unu veya bir miktar ekmek içi
- Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon, pul biber
*Sosu için:
- 500 ml sicak su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 2 adet kesme seker
Hazirlanisi:
1) Patatesleri ve kabaklari parmak seklinde dilimleyip firin tepsisine dizin
2) Bir kabin içine köfte malzemelerini alip yogurun ve parmak seklinde köfteler elde edin
3) Hazir olan köfteleri patates ve kabaklarin üzerine dizin ve yemegin sosunu hazirlayin
4) Sosu için bir kasede bütün malzemeleri karistirin ve yemegin üzerine gezdirin
5) Yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip yaklasik 40-45 dakika pisirin. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
8 Ağustos 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder