23 Ağustos 2019 Cuma

BULGURLU KARALAHANA DIBLESI

Malzemeler:
- 500 gr karalahana (haslanmis)
- 1 adet sogan
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 ç.b. bulgur
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Sogani küp seklinde dograyip yagda kavurun
2) Üzerine önceden haslanmis karalahanayi ve domates salçasini ilave edin ve bir miktar daha kavurun
3) Bulguru, sicak suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin
4) Karalahana diblesini kisik ateste pismeye birakin
5) Bulgur suyunu çektiginde diblenin altini kapatin ve demlenmeye birakin, daha sonra sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder