Malzemeler:
- 500 gr karalahana (haslanmis)
- 1 adet sogan
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 ç.b. bulgur
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Sogani küp seklinde dograyip yagda kavurun
2) Üzerine önceden haslanmis karalahanayi ve domates salçasini ilave edin ve bir miktar daha kavurun
3) Bulguru, sicak suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin
4) Karalahana diblesini kisik ateste pismeye birakin
5) Bulgur suyunu çektiginde diblenin altini kapatin ve demlenmeye birakin, daha sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
23 Ağustos 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder