Malzemeler:
Anne köftesi icin:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Kremali pirasa icin:
- 500 gr pirasa
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi krema
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Kremali pirasa icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
4. Üzerine iri dogranmis pirasalari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
5. Kremayi ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
6. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin ve kremali pirasa ve makarnayla sicak servis edinAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder