Malzemeler:
- Sarma yapragi
- Sarma yapragi
Içi için:
- 1 adet sogan
- 1 adet sogan
- 3 dal taze sogan
- 1 kase pirinç
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1/8 demet maydanoz
- 1 kase pirinç
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz, karabiber
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz, karabiber
Sosu için:
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 2 su bardagi sicak su
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi tuz
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 2 su bardagi sicak su
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis soganlari zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, baharatlari ve kus üzümlerini katip 1 su bardagi suyu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Yikanmis yapraklari dilediginiz kalinlikta sarip tencereye dizin
5. Ayri bir kasede sosu için bütün malzemeleri karistirip sarmalarin üzerine gezdirin ve kalan yapraklarla örtüp bir tabak yerlestirin
6. Zeytinyagli sarmalari kisik ateste pisirin ve dinlendirdikten sonra istege göre ilik veya soguk servis edin
1. Ince dogranmis soganlari zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, baharatlari ve kus üzümlerini katip 1 su bardagi suyu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Yikanmis yapraklari dilediginiz kalinlikta sarip tencereye dizin
5. Ayri bir kasede sosu için bütün malzemeleri karistirip sarmalarin üzerine gezdirin ve kalan yapraklarla örtüp bir tabak yerlestirin
6. Zeytinyagli sarmalari kisik ateste pisirin ve dinlendirdikten sonra istege göre ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder