12 Ocak 2025 Pazar

ZEYTINYAGLI YAPRAK SARMASI



Malzemeler:
- Sarma yapragi

Içi için:
- 1 adet sogan
- 3 dal taze sogan
- 1 kase pirinç
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1/8 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz, karabiber

Sosu için:
- ½ çay bardagi zeytinyagi
- 2 su bardagi sicak su
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatli kasigi tuz

Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis soganlari zeytinyaginda soteleyin
2. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, baharatlari ve kus üzümlerini katip 1 su bardagi suyu ilave edin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Yikanmis yapraklari dilediginiz kalinlikta sarip tencereye dizin
5. Ayri bir kasede sosu için bütün malzemeleri karistirip sarmalarin üzerine gezdirin ve kalan yapraklarla örtüp bir tabak yerlestirin
6. Zeytinyagli sarmalari kisik ateste pisirin ve dinlendirdikten sonra istege göre ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder