Malzemeler:
Bonfile icin:
Bonfile icin:
- 1 kg bonfile
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
Demi-glace sos icin:
- 2,5 kilogram kemik
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 3 litre su
- 2 adet defne yaprağı
- 10 adet tane karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Hazirlanisi:
1. Bonfileleri bir kaba alip diger malzemeleri ekleyin ve harmanlayip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
1. Bonfileleri bir kaba alip diger malzemeleri ekleyin ve harmanlayip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
2. Demi-glace sos icin parcalanmis kemikleri ve diger sebzeleri bir firin kabina alin
3. Üzerine salcayi katip harmanlayin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 25-30 dk pisirin
4. Pisen etleri ve sebzeleri bir düdüklü tencereye aktarip üzerine kalan malzemeleri ekleyin
5. Kisik ateste ortalama 3 saat pismeye birakin
6. Pisen sosu süzgecten gecirip kenari alin
7. Ayri bir tencerede tereyaginda unu kavurun ve üzerine sostan ekleyin
8. Dilediginiz kalinliga ulastiginda atesten alin
9. Sicak bir tavada marine edilmis bonfileleri her bir yüzü 3 dakika olacak sekilde pisirin
10. Hazir olan etleri firinda patates ve sarimsakli sote biberle birlikte servis tabagina alin
11. Sosten gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder