9 Ocak 2025 Perşembe

SUCUK EKMEK



Malzemeler:
- 500 gr un
- 1 paket yas maya
- 1 yemek kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- alabildigi kadar ilik su

Pisirmek icin:
- 3 tane buz parcasi

Arasi icin:
- Kasap sucugu
- Domates, biber, sumakli sogan, sos,...

Hazirlanisi:
1. Unu bir kaba alip ortasini acin
2. Içine mayayi parcalayip toz seker ekleyin ve ilik su ilave edin
3. Parmak uçlariyla mayayi suda eriterek sivi hale getirin
4. Tuzu katip ekmegi yogurmaya baslayin
5. Yeterince su ekledikten sonra ele yapismayan bir hamur elde edip yaklasik 10 dakika yogurmaya devam edin
6. Top haline getirip üzerini örtün ve 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
7. Mayalanan hamurun gazini cikartip 5 adet bezeye bölüp sekillendirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye alip üzeri örtülü bir sekilde tekrar 40 dakika mayalandirin
8. Ekmeklerin üzerini nester veya bir bicakla cizik atin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 40-45 dakika pisirin (firina tepsiyi yerlestirirken dibine buzlari atin)
9. Pisen ekmekleri 10 dakika dinlendirip mangal sucukla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder