Malzemeler:
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber
- 300 gr haslanmis makarna
- 100 gr kasar peyniri
- 4 dal pirasa
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 su bardagi süt
- Tuz, karabiber
- 300 gr haslanmis makarna
- 100 gr kasar peyniri
- 4 dal pirasa
Peynirli krambil icin:
- 5 yemek kasigi galeta unu
- 5 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/8 demet maydanoz
- 80 gr izmir tulum peyniri
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi pul biber
Hazirlanisi:
1. Pirasalari temizleyip zeytinyaginda soteleyin ve sogumaya birakin
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip sosu çirparak kalinlasana kadar kaynatin
4. Hazir olan sosu atesten alin, içine haslanmis makarnayi ve sotelenmis pirsalari katip karistirin ve isiya dayanikli kaba aktarin
1. Pirasalari temizleyip zeytinyaginda soteleyin ve sogumaya birakin
2. Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip sosu çirparak kalinlasana kadar kaynatin
4. Hazir olan sosu atesten alin, içine haslanmis makarnayi ve sotelenmis pirsalari katip karistirin ve isiya dayanikli kaba aktarin
5. Krambil icin bütün malzeleri bir kabin icinde karistirip makarnanin üzerine serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 15 dk kadar pisirin
6. Firin makarnanin üzeri kizarinca firindan alip biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
6. Firin makarnanin üzeri kizarinca firindan alip biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder