12 Ocak 2025 Pazar

KARNABAHAR OTURTMA



Malzemeler:
- 1 adet karnabahar

Kiymali harci için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 3 dal taze sogan
- 2 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 yemek kasigi biber salcasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber

Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber

Pisirmek için: sicak su + tuzlu sebze cesnisi

Hazirlanisi:
1. Karnabahari temizleyip dilimleyin ve tepsiye dizin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani, taze sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçalari, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin ve karnabaharlarin üzerine yayin
5. Dilimlenmis domates ve bibere yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
6. Yemek pistikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder