Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet karnabahar
Kiymali harci için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 3 dal taze sogan
- 2 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 yemek kasigi biber salcasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet sivri biber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 yemek kasigi biber salcasi
- 1 çay kasigi kekik
- 1 adet kesme seker
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber
Pisirmek için: sicak su + tuzlu sebze cesnisi
Hazirlanisi:
1. Karnabahari temizleyip dilimleyin ve tepsiye dizin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani, taze sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçalari, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin ve karnabaharlarin üzerine yayin
5. Dilimlenmis domates ve bibere yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
6. Yemek pistikten sonra sicak servis edin
1. Karnabahari temizleyip dilimleyin ve tepsiye dizin
2. Bir tavanin içinde kiymayi, sogani, taze sogani ve biberleri yagda soteleyin
3. Üzerine salçalari, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4. Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin ve karnabaharlarin üzerine yayin
5. Dilimlenmis domates ve bibere yemeginizi süsleyin ve sicak suyunu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pismeye birakin
6. Yemek pistikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder