Malzemeler:
- 1 kg kumkuat
- 1 kg toz seker
- Yarim limonun suyu
- 1 kg kumkuat
- 1 kg toz seker
- Yarim limonun suyu
Hazirlanisi:
1. Kumkuatlari yikayip temizleyin ve ortadan bölüp cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Kumkuatlar bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
1. Kumkuatlari yikayip temizleyin ve ortadan bölüp cam bir kasenin içine alin
2. Üzerine sekeri ve limon suyunu ekleyip karistirin
3. Kumkuatlar bu sekilde en az 3 saat suyunu salmasi için bekletin
4. Daha sonra tencereye alip önce yüksek ateste 3 dakika, daha sonra kisik ateste 20 dakika kaynatin
5. Bu asamada seker testini* yapmayi unutmayin
6. Seker testinden sonra receli atesten alip kavanozlara bölüstürün ve agizlarini kapatip ters cevirin
7. Soguduktan sonra tüketebilirsiniz
*seker testi = reçelin suyundan bir damla alin ve soguk tabaga damlatin. Tabagi dik tuttugunuzda damla yayilmiyorsa reçeliniz olmus demektir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder