Malzemeler:
Hamur icin:
- 500 gr un
- 300 ml su
- 10 gr tuz
- 2 gr toz maya
- 10 gr toz seker
Arasi icin:
- 150 gr eritilmis tereyagi
Ic harci icin:
- 750 gr haslanmis patates
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- Tuz, karabiber, pul biber
- 220 gr kasar peyniri
Kenarlari icin:
- 1/2 cay bardagi pekmez
- 1 cay bardagi su
- 1,5 su bardagi kavrulmus susam
Hazirlanisi:
1. Ic harci icin patatesleri haslayip süzün ve üzerine yag ve baharatlari ekleyip püre haline getirin
2. Hamur icin mayayi ilik suda aktiflestirin
3. Kalan malzemeleri bir kaba alip üzerine aktiflesen mayayi ekleyip yumusak bir hamur elde edin
4. Elde ettiginiz hamuru 30 dk üzeri örtülü bir sekilde oda isisinda dinlendirin
5. Hamuru 2 esit bezeye bölüp 15 dk daha dinlendirin
6. Hafif unlanmis bir tezgahta bezeleri acabildiginiz kadar acin ve üzerine tereyagi sürüp dis kisimlarindan ortaya dogru katlayin
7. Katlanan kisimlarina tekrar yag sürüp kare haline getirin ve strec folyoyla kaplayip 30 dk buzdolabinda dinlendirin
8. Dinlenen hamuru unlanmis tezgahta büyük bir kare elde edene kadar acin ve patatesli harcin yarisini sürüp rende kasar peyniri serpin
9. Rulo yapip bitis kisimlarini birlestirin ve 12 esit parcaya bölüp kenarlarini önce pekmezli suya ardindan susama batirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
10. Üzerine hafif bastirip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin ve nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder