27 Ocak 2025 Pazartesi

TAVUK FILETO YANINDA CHILI SOS TAGLIATELLE VE ANANAS DILIMLERI



Malzemeler:
- 1 kg tavuk gögüsü fileto
- 2 yemek kasigi krema
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber

Chili sos icin:
- 100 gr toz seker
- 100 ml su
- 70 ml elma sirkesi
- 2 tatli kasigi toz serimsak
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi toz biber
- 3 yemek kasigi soya sosu
- 1 yemek kasigi nisasta + soguk su

Servis icin:
- Tagliatelle makarna
- Tavada ananas dilimleri

Hazirlanisi:
1. Fileto halinde dilimlenmis tavuk gögüslerini diger malzemelerle karistirip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
2. Chili sosu icin sekeri ve suyu bir sos tenceresine alip seker eriyene kadar kaynatin
3. Üzerine nisasta haric kalan malzemeleri ekleyip kaynamaya birakin
4. Kaynamaya basladiginda suda actiginiz nisastayi ekleyip sosu baglayin ve 2 dakika kaynatip atesten alin
5. Marine tavuklari yagda nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen tavuklari makarna ve kizartilmis ananas dilimleriyle servis tabagana alin
7. Üzerine chili sostan gezdirip susam serpin ve sicak servis edin

Afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder