Malzemeler:
- 1 kg tavuk gögüsü fileto
- 2 yemek kasigi krema
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 kg tavuk gögüsü fileto
- 2 yemek kasigi krema
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber
- Tuz, karabiber
Chili sos icin:
- 100 gr toz seker
- 100 ml su
- 70 ml elma sirkesi
- 2 tatli kasigi toz serimsak
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi toz biber
- 3 yemek kasigi soya sosu
- 1 yemek kasigi nisasta + soguk su
- 100 gr toz seker
- 100 ml su
- 70 ml elma sirkesi
- 2 tatli kasigi toz serimsak
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi toz biber
- 3 yemek kasigi soya sosu
- 1 yemek kasigi nisasta + soguk su
Servis icin:
- Tagliatelle makarna
- Tavada ananas dilimleri
Hazirlanisi:
1. Fileto halinde dilimlenmis tavuk gögüslerini diger malzemelerle karistirip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
2. Chili sosu icin sekeri ve suyu bir sos tenceresine alip seker eriyene kadar kaynatin
3. Üzerine nisasta haric kalan malzemeleri ekleyip kaynamaya birakin
4. Kaynamaya basladiginda suda actiginiz nisastayi ekleyip sosu baglayin ve 2 dakika kaynatip atesten alin
5. Marine tavuklari yagda nar gibi kizarana kadar pisirin
1. Fileto halinde dilimlenmis tavuk gögüslerini diger malzemelerle karistirip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
2. Chili sosu icin sekeri ve suyu bir sos tenceresine alip seker eriyene kadar kaynatin
3. Üzerine nisasta haric kalan malzemeleri ekleyip kaynamaya birakin
4. Kaynamaya basladiginda suda actiginiz nisastayi ekleyip sosu baglayin ve 2 dakika kaynatip atesten alin
5. Marine tavuklari yagda nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen tavuklari makarna ve kizartilmis ananas dilimleriyle servis tabagana alin
7. Üzerine chili sostan gezdirip susam serpin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder