Malzemeler:
*Tas kebabi için:
- 1 kg dana eti
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. kekik
- 1 y.k. tereyagi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 s.b. su
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber
*Arpa sehriye pilavi:
- 1 adet havuç
- 1 adet çarliston biber
- 1 ç.b. konserve misir
- 2 y.k. ayçiçek yag
- 1 y.k. margarin
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Tas kebabi için yemeklik dogranmis sogani kusbasi et ve yaglarla birlikte tencereye alip kavurun
2) Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ve kalan malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3) Son olarak suyunu katin ve tas kebabini kisik ateste etler tamamen pisene kadar pisirin
4) Bir pilav tenceresine yaglarla birlikte minicik dogranmis sebzeleri alip yumusayana kadar soteleyin
5) Üzerine arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
6) Sicak suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
7) Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
8) Sebzeli arpa sehriye pilavi iyice demlendikten, tas kebabi da pistikten sonra tas kebabini porsiyonluk güveçlere alip pilav ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
5 Eylül 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder