Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 ç.b. bezelye
- 1 ç.b. misir
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
2) Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3) Son olarak üzerini sicak suyunu, bezelyeyi, misiri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4) Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5) En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
17 Eylül 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder