Malzemeler:
- 1 paket haslanmis makarna
- 300 gr tavuk gögsü
- Tuz, karabiber
- Ayçiçek yagi
*Sos için:
- 1 adet küçük sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un (tepeleme)
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 100 ml krema
- 500 ml su
- 1 adet kesme seker
- Karabiber
Hazirlanisi:
1) Minik küpler halinde dogranmis tavuk gögüsünü az bir miktar ayçiçek yaginda tuz ve karabiber ile soteleyip kenara alin
2) Köri sosu için ilk önce yagda incecik kiyilmis sogan ve sarimsagi soteleyin
3) Daha sonra içine unu, köri tozunu ve kirmizi toz biberi ekleyin. Bu malzemeleri iyice kavurduktan sonra içine su, seker, karabiber ve tuzlu sebze çesnisi ilave edin ve kaynamaya birakin
4) Iyice kaynadiktan sonra kremayi katip altini kisin. Sos kaynadikça koyulasmaya baslayacaktir. Istediginiz kalinliga geldiginde altini kapatip pismis tavuk parçalarini ilave edin
5) Sosu haslanmis makarna ile karistirip sicak veya ilik servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
19 Eylül 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder