14 Eylül 2019 Cumartesi

KIYMALI POGACA

Malzemeler:
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. soda
- 1 s.b. ilik süt
- ½ s.b. ilik su
- 1 paket kuru maya
- 2,5 y.k. toz seker
- 1 y.k. tuz
- Alabildigi kadar un

*Arasi için: Kiymali harç

*Üzeri için:
- Yumurta sarisi
- Susam
- Keten tohumu

Hazirlanisi:
1) Hamur için mayayi, sekeri ve ilik suyu bir kaba alip karistirin ve kabarmaya birakin
2) Derin bir kaba kalan malzemeleri alip üzerine aktif hale gelmis mayayi ekleyin
3) Yavas yavas un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
4) Pogaça hamurunu 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
5) Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler koparin ve içine kiymali harçtan doldurup yuvarlayin
6) Pogaçalari tepsiye dizip 15-20 dakika daha bekletin
7) Üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam ve keten tohumu serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
8) Pisen kiymali pogaçalari istege göre ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder