11 Eylül 2019 Çarşamba

SEBZE GRATIN

Malzemeler:
*Sebze için:
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet yesil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet patates
- 2 adet kabak
- 1 tutam maydanoz
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 y.k. zeytinyagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber

*Besamel sos için:
- 2 y.k. un
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

*Üzeri için: kasar peyniri

Hazirlanisi:
1) Yemeklik dogranmis sogani zeytinyagiyla birlikte derin bir tavaya alip soteleyin. Üzerine sirasiyla havuçlari, küp seklinde dogranmis biberleri ve patatesleri ekleyip soteleme islemine devam edin
2) Kabaklari da küp seklinde dograyip tavaya aktarin alçayi ve ince kiyilmis maydanozu ilave edip sotelemeye devam edin
3) Sebze soteyi tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirin
4) Ayri bir tencerede besamel sosunu hazirlayin. Sos için unu yagda kokusu çikana kadar kavurun. Üzerine sütü ve baharatlari ilave edip çirparak kaynatin. Sos kalinlastiginda atesten alin
5) Hazir olan sebze soteyi besamel sosa katip güzelce karistirin ve isiya dayanikli firin kabina aktarin. Sebze gratin'i önceden isitilmis 180 derecelik firina verip 20-25 dakika kadar pisirin
6) Daha sonra firindan alip üzerine kasar peynirini ekleyin ve tekrar kasar peyniri tamamen eriyip nar gibi kizarana kadar firinda pisirin
7) Hazir olan sebze gratin'i biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder