24 Şubat 2023 Cuma

TAVUKLU BEZELYE



Malzemeler:
- 400 gr tavuk gögsü
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 adet havuç
- 750 gr taze bezelye
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 adet kesme seker
- 1 su bardagi tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2. Üzerine küp seklinde dogranmis sebzeleri sirasiyla ekleyip sotelemeye devam edin
3. Salçalari, bezelyeleri ve baharatlari ilave edin
4. Son olarak tavuk suyunu ve gerektigi miktarda sicak suyu ekleyip yemegi pismeye birakin
5. Pisen tavuklu bezelye yemegini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder