23 Şubat 2023 Perşembe

ARNAVUT BIBERLI NOHUT



Malzemeler:
- 400 gr nohut
- 1 tatli kasigi karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1/8 bag maydanoz
- 10 adet kuru arnavut biberi
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1. Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2. Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3. Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi, ince kiyilmis maydanozu ve tuzu ekleyin
4. Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsagi (bütün dis halinde), arnavur biberlerini ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin
5. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder