Malzemeler:
Hamur için:
- 3 adet yumurta
- 120 ml ilik su
- 5-6 su bardagi un
- 1 yemek kasigi tuz
Hamur için:
- 3 adet yumurta
- 120 ml ilik su
- 5-6 su bardagi un
- 1 yemek kasigi tuz
Içi için:
- 500 gr beyaz peynir
- 1/2 demet kiyilmis maydanoz
- 1,5 su bardagi eritilmis tereyagi + ayçiçek yagi karisimi
- 500 gr beyaz peynir
- 1/2 demet kiyilmis maydanoz
- 1,5 su bardagi eritilmis tereyagi + ayçiçek yagi karisimi
Diger malzemeler:
- 4 L sicak su (tencerede 2 yemek kasigi tuz ile birlikte kaynatin)
- 4 L buz gibi soguk su
- 4 L sicak su (tencerede 2 yemek kasigi tuz ile birlikte kaynatin)
- 4 L buz gibi soguk su
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini derin bir kaba alin ve üzerine ilik suyu ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
1. Hamur malzemelerini derin bir kaba alin ve üzerine ilik suyu ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
2. Hamuru 10 esit bezeye bölün ve yuvarlayip hafif unlanmis bir tepsiye dizin
3. Bezeleri 30-45 dakika oda isisinda üzerini örtülü bir sekilde dinlenmeye birakin
4. Yuvarlak bir firin tepsisini yaglayin ve ilk bezeyi tepsi büyüklügünde açip tepsinin tabanina yerlestirin
5. Büyük bir tencerede 4 L suyu tuzla birlikte kaynatin
4. Yuvarlak bir firin tepsisini yaglayin ve ilk bezeyi tepsi büyüklügünde açip tepsinin tabanina yerlestirin
5. Büyük bir tencerede 4 L suyu tuzla birlikte kaynatin
6. Oklava yardimiyla tüm bezeleri tepsi büyüklügünde açin ve hazir olan yufkalardan ilkini kaynar suda 1-2 dakika haslayin ve sicak sudan alip soguk su ile doldurulmus büyük kaba alin
7. Haslanan ve soguk suya alinan yufkayi tepsiye yerlestirin ve üzerine tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürüp bir miktar ezilmis beyaz peynir ve kiyilmis maydanoz karisimindan serpin
8. Diger yufkalari da ayni islemden geçirin ve son yufkayi da yerlestirdikten sonra böregin üzerine hafif bastirin ve üzerine kalan tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürün
9. Su böregini önceden isitilmis 250 derecelik firina verip altinin tamamen pismesini bekleyin
7. Haslanan ve soguk suya alinan yufkayi tepsiye yerlestirin ve üzerine tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürüp bir miktar ezilmis beyaz peynir ve kiyilmis maydanoz karisimindan serpin
8. Diger yufkalari da ayni islemden geçirin ve son yufkayi da yerlestirdikten sonra böregin üzerine hafif bastirin ve üzerine kalan tereyagi-ayçiçek yagi karisimindan sürün
9. Su böregini önceden isitilmis 250 derecelik firina verip altinin tamamen pismesini bekleyin
10. Alti pisen böregi baska (yaglanmis) bir tepsiye çevirin ve onun da alt kismini tamamen pisirin
11. Hazir olan su böregini biraz dinlendirdikten sonra ister ilik, ister soguk servis edin
11. Hazir olan su böregini biraz dinlendirdikten sonra ister ilik, ister soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder