Malzemeler:
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 su bardagi sicak su
- 1 adet kücük boy haslanmis patates
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kasigi un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Sos icin:
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 2 dis sarimsak
- 1/2 cay bardagi sicak su
Üzeri icin:
- 250 gr yogurt
Hazirlanisi:
1. Bulguru bir kaba alip üzerine sicak su ilave edin ve strec filmle örtüp sismeye birakin
2. Bulgurlar sistikten sonra üzerine kalan malzemeleri ekleyip yogurun
3. Karisimdan minik köfteler yapip kaynar suda 2-3 dakika haslayin
4. Sosu icin yagda salcayi ve rendelenmis sarimsaklari kavurun
5. Üzerine suyu ilave edip salcanin kivamini biraz acin
6. Servis tabagina yogurdu yayip üzerine köfteleri dizin ve sosundan gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder