Malzemeler:
- 2 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 2 adet sogan
- 2 adet havuç
- 4 adet kornison tursu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 2 adet sogan
- 2 adet havuç
- 4 adet kornison tursu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi chili oil
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz
- 1 çay bardagi zeytinyagi
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2.Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçalari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, kiyilmis taze maydanozu, dereotunu, nar eksisini (veya limon suyunu) ve baharatlari ekleyip karistirin
6. Soguk servis edin
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2.Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçalari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, kiyilmis taze maydanozu, dereotunu, nar eksisini (veya limon suyunu) ve baharatlari ekleyip karistirin
6. Soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder