Malzemeler:
Zeytinyagli bamya icin:
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 400 gr bamya
- 2 adet büyük domates
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 su bardagi sicak su
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyagli bamya icin:
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 400 gr bamya
- 2 adet büyük domates
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 su bardagi sicak su
- Tuz
- Karabiber
Sarimsakli yogurt icin:
- 1 kase yogurt
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- Tuz
- 1 kase yogurt
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine bamyalari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Domatesleri, sekeri, limon suyunu, karabiberi ve tuzu katip 5 dakika daha kavurun
4. Sicak suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5. Bamyalar pistiginde altini kapatip ilinmasini bekleyin
6. Servis tabagina önce sarimsakli yogurt üzerine bamyalari ekleyip servis edin
1. Ince dogranmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine bamyalari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Domatesleri, sekeri, limon suyunu, karabiberi ve tuzu katip 5 dakika daha kavurun
4. Sicak suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5. Bamyalar pistiginde altini kapatip ilinmasini bekleyin
6. Servis tabagina önce sarimsakli yogurt üzerine bamyalari ekleyip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder