Malzemeler:
- 4 yemek kasigi tarhana
- 4 yemek kasigi tarhana
- 1 su bardagi yogurt
- 1 dis sarimsak
- 1 litre su veya tavuk suyu
- 3 yemek kasigi tel sehriye
- Tuz
Üzerine:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi toz biber
Hazirlanisi:
1. Bir tencereye ezilmis sarimsagi, tarhanayi ve yogurdu alip karistirin
2. Suyu ilave edip karistirarak kaynamaya birakin
3. Kaynamaya basladiginda tel sehriyeyi ve tuzu ekleyip 8-10 dakika pismeye birakin
4. Altini kapatip ayri bir tavada yagsini hazirlayin
5. Corbayi kaselere bölüstürüp üzerine naneli biberli yag gezdirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder