Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 kase mantar
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 kase mantar
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
Hazirlanisi:
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip ince dogranmis sogani ve sarimsaklari kavurun
2. Üzerine bulguru, salcalari ve mantarlari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerine tavuk suyunu, sicak suyunu ve baharatlarini ilave edip pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip ince dogranmis sogani ve sarimsaklari kavurun
2. Üzerine bulguru, salcalari ve mantarlari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerine tavuk suyunu, sicak suyunu ve baharatlarini ilave edip pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder