27 Şubat 2023 Pazartesi

MANTARLI SARIMSAKLI BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 adet sogan
- 3 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 kase mantar
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz

Hazirlanisi:
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip ince dogranmis sogani ve sarimsaklari kavurun
2. Üzerine bulguru, salcalari ve mantarlari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerine tavuk suyunu, sicak suyunu ve baharatlarini ilave edip pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder