Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- Karabiber
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- Karabiber
Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet kapya biberi
- 150 gr mantar
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Karamelize soganli patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 5 adet mor sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
Hazirlanisi:
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani, biberleri, mantarlari ve sarimsagi yagda soteleyin
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani, biberleri, mantarlari ve sarimsagi yagda soteleyin
3. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
4. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
6. Ayri bir tavanin icinde ince kiyilmis soganlari zeytinyaginda soteleyin
7. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Karamelize haline gelmis soganlari ekleyip karistirin
9. Marine edilmis tavuklar hafif yagli bir tavada kizartin
10. Tavuklar pistiginde mantarli köri sosu ve karamelize soganli patates püresiyle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder