24 Ağustos 2024 Cumartesi

MANTI



Malzemeler:
Hamur için:
- 400 gr un
- 4 adet yumurta
- Tuz

İç harcı için:
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 adet sivri biber
- 1 demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet yumurta (hamuru birbirine yapıștırmak için)

Hașlamak için:
- 2 yemek kasigi tuz
- Su

Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi toz kırmızı biber
- 500 gr yoğurt
- Kuru nane, pul biber

Hazirlanisi:
1. İșe hamuru hazırlamakla bașlayın
2.  Her 100 gr una 1 adet yumurta ve bir tutam tuz ekleyin
3. Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın
4. O arada iç harcını hazırlayın
5. Kıymaya rendelenmiș soğan, kıyılmıș sivri biber, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun ve bekletin
6.  Daha sonra tekrar hamuru alın ve biraz unladığınız tezgahta açmaya bașlayın
7.  Açtığınız hamurun yarısına nohut büyüklüğünde kıymaları aralıklı șekilde dizin ve çırptığınız 1 adet yumurtayı bir fırça yardımıyla boș kalan yerlere sürün
8. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın ve parmaklarınızla boș yerlere hafifçe bastırıp kareler halinde kesin
9. Kestiğiniz kareleri tepsiye dizin ve buzdolabında bekletin
10. Mantılar beklerken büyük bir tencerede suyunu kaynatmaya bașlayın, içine tuzunu katmayı unutmayın
11. Su iyice kaynadıktan sonra mantıları içine atın, ara sıra yapıșmasın diye karıștırın
12. Mantının üzeri için yoğurdu iyice çırpın
13. Bir tavaya tereyagini ve sivi yagini koyup erimeye bırakın, daha sonra içine toz kırmızı biberi ekleyin ve altını kapatın
14. Mantılar piștikten sonra sunuma geçin
15. Önce sıcak mantıları derin bir tabağa alın, üzerine yoğurdu ve biberli yagsini dökün
16. Son olarakta kuru nane ve pul biberle süslemeyi unutmayın. 

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder