29 Ağustos 2024 Perşembe

GÂTEAU CHINOIS



Malzemeler:
Hamuru için:
- 500 gr Un
- 8 gr tuz
- 35 gr toz seker
- 150 gr tereyagi
- 130 ml süt
- 2 adet yumurta
- 30 gr maya
- 8 gr limon zest

Üzeri için: 
- 1 adet yumurta (cirpilmis)

Pastaci kremasi için:
- 500 ml süt
- 50 gr misir nisastasi
- 110 gr toz seker
- 1 cay kasigi vanilin

Arasi icin:
- 200 gr kus üzümü veya sultani üzüm

Hazirlanisi:
1. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Elde ettiginiz hamuru bir kaba alip üzerini örtün ve 20 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Pastaci kremasi icin bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip cirparak pisirin
4. Kivam alan kremayi atesten alip bir kaba aktarin ve üzerine strec folyo örtüp buzdolabinda sogumaya birakin
5.Mayalanan hamuru unlanmis tezgahta 3 mm kalinliginda enine 20 cm boyuna 60 cm olacak sekilde acin
6. Pastaci kremasini buzdolabindan alip cirpin
7. Homojen bir krema elde ettiginizde hamurun üzerine yayin ve kus üzümü serpip role haline getirin
8. 3 cm kalinliginda parcalara bölüp yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerini örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
9. Mayalanan cöreklere cirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 18 dakika pisirin
10. Cörekler ilindiktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder