Malzemeler:
- 2 su bardagi buğday (haslanmis)
- 1 cay bardagi nohut (haslanmis)
- 1 cay bardagi kuru fasülye (haslanmis)
- 1 cay bardagi ceviz
- 2 su bardagi buğday (haslanmis)
- 1 cay bardagi nohut (haslanmis)
- 1 cay bardagi kuru fasülye (haslanmis)
- 1 cay bardagi ceviz
- 1 cay bardagi kuru üzüm
- 1 cay bardagi kuru kayısı
- 1 cay bardagi kuru incir
- 1 cay bardagi fındık
- 1 cay bardagi kuru kayısı
- 1 cay bardagi kuru incir
- 1 cay bardagi fındık
- 1 cay bardagi badem
- 1 adet portakalin kabugu
- 2 yemek kasigi susam
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi
- 5-6 adet karanfil
- 2 su bardagi toz șeker
- Su
- 5-6 adet karanfil
- 2 su bardagi toz șeker
- Su
- Gerekirse baglamak icin: bugday nisastasi + su
Hazirlanisi:
1. Bütün bakliyatlari büyük bir tencereye alip suyunu ekleyip kaynatin
1. Bütün bakliyatlari büyük bir tencereye alip suyunu ekleyip kaynatin
2. Üzerine kalan malzemeleri ve șekeri ekleyip tekrar kaynamaya bırakın
3. Kıvama gelene kadar kaynattıktan sonra altını kapatıp kaselere bölüștürün ve sogumaya birakin
4. Soğuduktan sonra dilediginiz gibi süsleyip süsleyip servis edebilirsiniz.
NOT: Așurenizin içine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder