Malzemeler:
- 4 adet kirmizi dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 12 tatli kasigi kasigi pirinc
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
- 1 tatli kasigi yenibahar
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- 1/8 demet maydanoz
- 1/2 su bardagi badem
- Tuz, karabiber
- Sicak su
- Zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- 4 adet kirmizi dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 12 tatli kasigi kasigi pirinc
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
- 1 tatli kasigi yenibahar
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- 1/8 demet maydanoz
- 1/2 su bardagi badem
- Tuz, karabiber
- Sicak su
- Zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
Hazirlanisi:
1. Kabaklari 3e bölüp iclerini oyun ve kenari alin
2. Ince dogranmis soganlari 1/2 çay bardagi zeytinyaginda soteleyin
3. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
4. Sekeri, baharatlari, iri doganmis bademleri ve kus üzümlerini ilave edip 1 su bardagi su ile kisik ateste biraz pisirin
5. Kabaklarin içini doldurup tencereye dizin
6. Dolmalarin yarisina gelecek kadar sicak su ekleyip üzerine 1/2 çay bardagi zeytinyagi ve limon suyu gezdirdikten sonra kisik ateste pismeye birakin
7. Dinlendirdikten sonra ilik veya soguk servis edin
1. Kabaklari 3e bölüp iclerini oyun ve kenari alin
2. Ince dogranmis soganlari 1/2 çay bardagi zeytinyaginda soteleyin
3. Üzerine yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
4. Sekeri, baharatlari, iri doganmis bademleri ve kus üzümlerini ilave edip 1 su bardagi su ile kisik ateste biraz pisirin
5. Kabaklarin içini doldurup tencereye dizin
6. Dolmalarin yarisina gelecek kadar sicak su ekleyip üzerine 1/2 çay bardagi zeytinyagi ve limon suyu gezdirdikten sonra kisik ateste pismeye birakin
7. Dinlendirdikten sonra ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder