Malzemeler:
14-15 adet icin
14-15 adet icin
- 250 gr bugday
- 125 gr haslanmis nohut
- 125 gr haslanmis kuru fasulye
- 50 gr findik
- 100 gr kuru üzüm (suda bekletilmis)
- 20 adet kuru kayisi (suda bekletilmis)
- 2 adet cubuk tarcin
- 5 adet karanfil
- 1 limonun kabugu
- 400 gr toz seker
- 2 yemek kasigi bal
- 1 tutam tuz
Üzeri icin:
- 100 gr badem
- 10 adet kuru incir
- 14 adet kiraz sekerlemesi
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi
- 1 yemek kasigi cörek otu
Hazirlanisi:
1. Bugdayi bir tencereye alip üzerini 4 parmak su gececek kadar su ekleyin ve pisine kadar kaynamaya birakin (gerekirse ilave su ekleyin)
2. Bugdaylar pistginde üzerine haslanmis bakliyatlari ekleyip 10 dakika daha pisirin
3. Kuru meyveleri, findigi ve baharatlari katip 5 dakika daha kaynatin
4. Bali ve sekerin yarisini ilave edip tadim yaparak dilediginiz tatlilikta bir asure elde edin
5. Bütün malzemeleri harmanladiktan sonra gerekirse biraz daha kaynar su ekleyin ve bir tasim kaynatip kaselere bölüstürün
6. Asureler ilindiktan sonra dilediginiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder