29 Ağustos 2024 Perşembe

TAVUK CORBASI



Malzemeler:
Tavuk suyu için:
- 2 adet but
- 2 adet defne yapragi
- 10 tane karabiber
- Tuz
- 1,5 L su

Corba için:
- 1,5 L tavuk suyu
- 4 yemek kasigi tel sehriye
- 1 yemek kasigi un 
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1. Derin bir tencereye tavuk butlarini ve baharatlari alip 1,5 L soguk suyu ekleyip kaynamaya birakin
2. Butlar pistikten sonra tavuk suyunu süzgecten gecirip butlari didikleyin
3. Ayri bir tencereye tavuk suyunun yaklasik 1,5 litresini süzün ve kaynamaya alin
4. Üzerine cirparak suda cözdügünüz unu ekleyin ve corbanin kivam almasini saglayin
5. Tel sehriyeyi, didiklenmis tavuklari ve tuzu veya tuzlu sebze çesnisini ekleyip karistirarak pisirin
6. Tel sehriye pistiginde çorbanin altini kapatip biraz dinlendirdikten sonra aci yag ile sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder