25 Haziran 2025 Çarşamba

BIBERLI EKMEK HATAY USULÜ



Malzemeler:
Hamur icin:
- 1 su bardagi ilik süt
- 1 su bardagi ilik su
- 1 paket kuru maya
- 1/2 su bardagi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- Alabildigi kadar un

Üzeri icin:
- 1 adet kücük boy sogan (ince dogranmis)
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi cörek otu
- 2 yemek kasigi susam
- 2 yemek kasigi biber salcasi
- 1 cay kasigi tuz
- Kekik, pul biber, kimyon
- 6 yemek kasigi lor peyniri
- 1/8 demet maydanoz

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin
2. Elde ettiginiz hamuru 45 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. O arada üzerine sürülecek harci hazirlayin
4. Harc icin bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin ve buzdolabinda dinlendirin
5. Mayalanan hamurun gazini alip 12 esit bezeye bölün ve yuvarlayin
6. Her bir bezeyi biraz yag ile kahve fincani tabaga büyüklügünde acin
7. Acilan hamurlari tepsiye dizip üzerine harctan yayin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firina verin ve 20 dakika pismeye birakin
8. Nar gibi kizaran biberli ekmekleri sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder