Malzemeler:
- 3 kg taze yaprak
- 3 kg taze yaprak
- 3 L su
- 270 gr kaya tuzu
Hazirlanisi:
1. Öncelikle taze yaprak satin alirken veya toplarken düzgün bicimli olanlari tercih edin
1. Öncelikle taze yaprak satin alirken veya toplarken düzgün bicimli olanlari tercih edin
2. Asma yapraklarinin saplarini 1-2 cm kalacak sekilde kesin ve bol suda yikayin
3. 10 adet yapragi sap kismi ayni tarafa bakacak sekilde üst üste koyup desteler yapin
4. Büyük bir tencereyede tuzlu suyu kaynatin ve kaynamaya basladiginda altini kisin
5. Kisik atesteki suya yapraklari daldirip 30 saniye ön 30 saniye arka kisimlari olacak sekilde haslayin
6. Renk degistiren yapraklari sudan alip tepsiye dizin ve sogumaya birakin
7. Haslama suyunu atesten alip soguyana kadar dinlendirin
8. Yapraklar soguduktan sonra desteleri katlayip kavanozlara dizin ve bir agirlik koyup bastirin
9. Soguk tuzlu haslama suyundan döküp kavanozlari kapatin ve serin bir yerde muhafaza edin
10. Kullanacaginiz zaman yapraklari sudan gecirin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder