12 Haziran 2025 Perşembe

DOMATES TURSUSU



Malzemeler:
- 10-12 adet domates (olgun)
- 6 dis sarimsak
- 4,5 su bardagi sicak su
- 2 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 4 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Domatesleri dörte bölüp kavanozlara doldurun ve dilimlenmis sarimsaklari ekleyin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için sicak suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirip sogumaya birakin
4. Tursu suyu soguduktan sonra kavanozlara doldurup kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari buzdolabinda 2 hafta beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder