Malzemeler:
- 1 cay bardagi badem
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 1 cay bardagi badem
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 4 dal taze sogan
- 1/2 su bardagi kuru üzüm
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon
Hazirlanisi:
1. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
2. Üzerine yikanmis pirinçleri ve taze soganlari ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra kuru üzümleri, bademleri, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5. Pilav iyice demlendikten sonra sicak servis edin
1. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin
2. Üzerine yikanmis pirinçleri ve taze soganlari ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
3. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra kuru üzümleri, bademleri, sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
5. Pilav iyice demlendikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder