12 Haziran 2025 Perşembe

PATATESLI VE KIYMALI KIR PIDESI



Malzemeler:
Hamur icin (10 adet icin):
- 550 gr un
- 350 ml ilik su
- 20 ml aycicekyagi
- 12 gr tuz
- 15 gr yas maya veya 7 gr kuru maya
- 20 gr toz seker

Patatesli ic harci (10 adet) icin:
- 4 adet orta boy patates
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Karabiber, pul biber, tuz

Kiymali ic harci (10 adet) icin:
- 300 gr kiyma
- 1 adet kücük boy sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet kücük domates
- 2 dal taze sogan
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri icin:
- 50 gr tereyagi

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip ele yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun
2. 10 esit bezeye böldükten sonra yuvarlayin ve üzerlerini örtüp 10 dakika dinlendirin
3. Bezeleri unlanmis bir tezgahta tatli tabaga büyüklügünde acip 1/4 kismina harctan yayin ve harcli kismindan baslayip 4e katlayin
4. Uc kisimlarini birlestirip 30 cm uzunluguna gelene kadar ellerinizle büyütün
5. Parmak uclarinizla desen verip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerlerine su sürüp önceden isitilmis 250°C derecelik firinda nar gibi kizarana kadar yaklasik 12 dakika pisirin
6. Firindan cikan pidelere tereyagi sürüp 5 dakika dinlendirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder