Malzemeler:
Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi curry tozu
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi curry tozu
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Tavuk sis için:
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 yemek kasigi soya sosu
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 yemek kasigi soya sosu
- 2 tatli kasigi tavuk baharati
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
Servis icin:
- Basmati pilavi
- Ananas dilimleri
Hazirlanisi:
1. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin
1. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin
2. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
3. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
4. Tavuklari iri parcalara bölüp bir kaba alin ve üzerine kalan malzemeleri ekleyip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
4. Tavuklari iri parcalara bölüp bir kaba alin ve üzerine kalan malzemeleri ekleyip en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin
5. Marine edilmis tavuklari sislere dizip yagda kizartin
6. Kizarmis tavuklari köri sosu, ananas dilimleri ve basmati pilavi ile sicak servis edin
6. Kizarmis tavuklari köri sosu, ananas dilimleri ve basmati pilavi ile sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder