Malzemeler:
Et için:
- 800 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
Et için:
- 800 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
Yogurtlu patlican için:
- 3-4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- 3-4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
4. Suyu ve sekeri katip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere soganlari ve biberleri ekleyin
6. Soganlar pembelestiginde domatesleri ve kirmizi toz biberi ekleyip altini kapatin
7. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
8. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin
9. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup bulgur pilaviyla sicak servis edin
1. Patlicanlari közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
4. Suyu ve sekeri katip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere soganlari ve biberleri ekleyin
6. Soganlar pembelestiginde domatesleri ve kirmizi toz biberi ekleyip altini kapatin
7. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
8. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin
9. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup bulgur pilaviyla sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder