Malzemeler:
Biga ön hamur icin:
Biga ön hamur icin:
- 302 gr pizza unu
- 133 ml su
- 0.6 gr instant maya
Ana hamur icin:
- 561 gr pizza unu
- 385 ml su
- 17 gr tuz
Hazirlanisi:
1. Biga hamuru icin suyu, unu ve mayayi bir kaba alip yogurun
2. Sert bir hamur elde ettiginizde bir kaba alip üzerini kapatin ve 24 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Ana hamur icin Biga hamurunu mutfak sefine alin ve üzerine suyu ilave edip düsük devirde karistirin
4. Biga hamuru suyla karistiktan sonra unu ve tuzu ekleyip orta devirde yaklasik 10 dakika yogurun
5. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra hamuru 2 saat oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde mayalanmaya birakin
6. Mayalanan hamuru 6 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve plastik bir saklama kabina alip 24 saat buzdolabinda mayalanmaya birakin
7. Ertesi günü pizzalarinizi yapmadan en az 3 saat önce hamurlari oda isisina cikartin
8. Oda isisina gelen hamurlari acip dilediginiz malzemelerle süsleyip önceden isitilmis firin taslarinin üzerine pisirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder