Malzemeler:
- 3 kg ham siyah zeytin
- 3 kg ham siyah zeytin
- 1 su bardagindan biraz eksik kaya tuzu
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1/4 cay bardagi üzüm sirkesi
Zeytinler olduktan sonra tatlandirma islemi icin:
Her 1 litrelik cam kavanoz icin:
- 1 yemek kasigi elma sirkesi
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 cay kasigi toz seker
Hazirlanisi:
1. Zeytinlerin cürüklerini, küflenmis varsa onlari ve ezikleri ayiklayin
2. Zeytinleri yikayip süzgece alin ve bir bezle veya kagit havluyla iyice kurulayin
3. Zeytinleri temiz ve kuru bir pet siseye doldurup üzerine kaya tuzunu, toz sekeri ve sirkeyi ekleyin
4. Agzini kapatip her gün 1-2 defa sallayin ve ara sira kapagini acip gazini alin
5. Yaklasik 2 ay boyunca bu islemi uygulayin
6. 2 ay sonunda zeytinler kömür gibi simsiyah oldugunda tadina bakin ve aci tadi gittiyse zeytinleri süzgece alip 2 kez yikayin
7. Yikanan zeytinleri iyice süzdükten sonra kagit havluyla kapli tepsilere tek kat olacak sekilde dizin
8. Hafif ezilmis olan zeytinleri ayirin
9. Zeytinlerin üzerine temiz mutfak bezi serip havadar bir yerde günde 2-3 defa alt üst yaparak bekletin
10. Bu kurutma islemini yaklasik 4-7 gün boyunca yapin
11. Kuruyan zeytinleri cam kavanozlara doldurun ve tatlandirma islemini yapin
12. Tatlandirma islemi icin kavanozlara üst kisimda yazdigi gibi malzemeleri ekleyip kapatin ve biraz sallayip serin bir yerde tüketene kadar saklayin
13. Servis ederken limon suyu ekleyin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder