10 Haziran 2015 Çarşamba

BASK TARTI

Malzemeler:
*Tart hamuru için:
• 1 adet yumurta
• 40 gr pudra șekeri
• 1 paket vanilya șekeri
• 2 y.k. fındık tozu
• ½ ç.k. tuz
• 60 gr tereyağı
• Alabildiği kadar un

*Dolgusu için:
• 250 ml süt
• 1 paket vanilya șekeri
• 2 damla vanilya özütü
• 1 adet yumurta
• 2 adet yumurta sarısı
• 50 gr șeker
• 40 gr un
• Kalıbı yağlamak için tereyağı
• 2 y.k. pudra șekeri

Hazirlanisi:
Bir kabın içine yumurtayı, pudra șekerini, tuzu, fındık tozunu ve vanilya șekerini alıp iyice yoğurun. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ve alabildiği kadar unu kattıktan sonra yumușak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini streç filmle örtüp yaklașık 15 dakika dinlendirin.

Dolgusu için sütü, vanilya șekerini ve vanilya özütünü bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Ayrı bir kabın içine yumurtayı, yumurta sarılarını ve șekeri alıp mikserle çırpmaya bașlayın. Unu ve sıcak sütü eklerken çırpmaya devam edin. Bu karıșımı bir tencereye koyup ateșe alın. Kısık atește çırparak kalınlașmasını bekleyin. Krema haline geldiğinde altını kapatın ve soğumaya bırakın. Küçük boy pasta kalıbını tereyağı ile yağlayın ve içine hamuru yerleștirin. Fazla gelen hamuru kesip kenara alın. Hamurun üzerine kremayı yayın ve kalanını toparlayıp tekrar açın. Kalıbın büyüklüğünde kestikten sonra dilediğiniz bir kurabiye șekliyle iç kısmını kesin. Bu desenli hamuru kremanın üzerine yerleștirin ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Piștikten sonra soğumaya bırakın ve pudra șekeriyle süsleyip servis edin.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder