Malzemeler:
- 250 gr (düdük) makarna
- 4 y.k. sivi yag
- 200 gr yagsiz kiyma
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 adet yesil kabak
- 1 adet kereviz sapi
- 2 adet domates
- 2 dis sarimsak
- 1 y.k. domates salçasi
- Bir tutam taze feslegen
- Tuz
- Karabiber
*Bechamel için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. un
- 2 s.b. süt
- 2 adet üçgen krem peynir
- 20 gr kasar peyniri
- 1 t.k. muskat cevizi
- Tuz
- Karabiber
*Üzeri için:
- Rendelenmis kasar peyniri
Hazirlanisi:
1) Makarnalari al dente ( = dise dokunur kivamda) haslayip bir kenara alin
2) Ayri bir tavada ince dogranmis sogani sivi yag ile sotelemeye baslayin ve üzerine kiymayi ilave edin
3) Dogranmis kabagi, havuçlari, kereviz sapini, sarimsaklari ve domatesleri sirayla ekleyin
4) Baharatlarla tatlandirdiktan sonra salçasini ekleyip soteleme islemine kisa bir süre daha devam edin
5) Son olarak bu harca haslanmis makarnalari ilave edip hepsini güzelce harmanlayin ve bir firin kabina aktarin
6) Ayri bir tencerede bechameli hazirlamak için unu kokusu çikana kadar kavurup sütünü ekleyin
7) Sos kaynayana kadar çirpma islemine devam edin, içine baharatlari ve peynir çesitlerini katin ve kivamli bir sos elde edince atesten alin
8) Bechameli makarnalarin üzerine gezdirin ve rendelenmis kasar peynirini serptikten sonra önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzerindeki kasar peyniri kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
14 Haziran 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder