Malzemeler:
• 1 adet havuç
• 1 kase bezelye
• 1 ç.b. mısır
• 1 kupa pirinç
• 2 kupa sıcak su
• 1 y.k. margarin
• 2 y.k. sıvı yağ
• Tuz
• 2-3 damla limon suyu
• 1 adet kesme șeker
Hazirlanisi:
Margarini ve sıvı yağı bir tavaya alın ve margarinin erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra doğranmıș havucu, bezelyeleri ve mısırları ekleyip kavurmaya bașlayın. Biraz kavurduktan sonra pirinçleri katıp kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ilave ettikten sonra tuzu, limon suyunu ve kesme șekeri ekleyip pișmeye bırakın. Pirinçler suyunu çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakın. Yaklașık 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
18 Haziran 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder